MENGAPA PERLU KELUARKAN DUIT SIMPANAN BAYAR BIL HOSPITAL PULUH2 RIBU?Seorang dilahirkan dalam keluarga berada sukar memahami betapa pentingnya mempunyai pelan perlindungan takaful perubatan kerana mereka mampu mendapatkan rawatan di hospital swasta.

Disebabkan itu, dia tidak mengambil pelan takaful sedangkan harta kekayaan boleh berkurangan atau hilang tanpa disangka. Lebih teruk lagi, jika terpaksa mengubah gaya kehidupan kepada kurang selesa akibat tiada perancangan teratur.

Bagi seorang pekerja pula alasan mereka tidak mengambil takaful adalah kerana majikan sudah menyediakan kad perubatan. Malah ahli keluarga terdekat juga mendapat kemudahan itu, jadi tiada keperluan untuk itu.

Namun perlu difahami bahawa kad perubatan untuk pekerja mempunyai had limit yang berbeza dan biasanya mengikut jawatan.

Sekiranya kos rawatan melebihi had yang diperuntukan, staf tersebut perlu membayar lebihan caj tersebut.

Akibatnya mereka perlu mengeluarkan wang sendiri yang pastinya akan mengurangkan wang simpanan yang dikumpul sejak bertahun-tahun sehingga perlu mencari sumber lain termasuk meminjam atau menjual aset yang dimiliki.

Sebaiknya, anda perlukan pelan takaful yang menyediakan pampasan yang secukupnya sebagai perlindungan pendapatan anda serta kebajikan keluarga anda.


Nasihat Konsulasi Percuma
Dapatkan Medical Card AIA Public Takaful Sekarang
Demi Masa Depan Keluarga


Whatsapp / sms +6019 370 2629 - Nasri

TOLONG JANGAN HUBUNGI JIKA SUDAH TAHU KOS RAWATAN DARI PIHAK HOSPITAL
BERTINDAK SEBELU M TERLAMBAT

No comments:

Post a Comment