KWSP LAMBAT, SUAMI SAYA SUDAH MENINGGAL DUNIA
WALAUPUN DUIT KWSP RATUSAN RIBU / JUTA TAPI NAK KELUARKAN BANYAK BIROKRASI. KALAU DAH SAKIT BOLEH KE TUNGGU BERBULAN-BULAN? BARU BOLEH BUAT PEMBEDAHAN???????

Walaupun pencarum boleh withdraw duit KWSP/EPF untuk bayar bil hospital, tapi kerenah dan birokrasi entah apa2 jadikan proses tu terlalu lambat. Ni baru pasal nak guna duit KWSP/EPF untuk bayar bil hospital, belum tengok lagi balu yang terpaksa turun naik KWSP dan mahkamah dekat setahun untuk tuntut EPF suami yang dah meninggal dunia. Takaful ada penyelesaian yang mudah.

Nota: Ada jugak baca luahan rasa orang yang menghidap pesakit kritikal mengenai bantuan pampasan penyakit kritikal KWSP. Rupa2 nyer, lepas mohon kena ditemuduga.. nak tahu ok atau tak berdasarkan temuduga tersebut... Susah jugak.. Kalau gitu.. saya sarankan ambillah Takaful.. Sekurang2 nya.. sambil tunggu duit dari KWSP, sekurang-kurang nya pampasan dari Takaful nie dapat "cover up" income yang telah tiada.

Nasihat Konsulasi Percuma
Demi Masa Depan Keluarga

Whatsapp / sms +6019 370 2629 - Nasri

HUTANG BILA MATI HALANG MASUK SYURGA

Abu Hurairah meriwayatkan dari Rasulullah SAW yang bermaksud:
"Jiwa (roh) seseorang Mukmin itu tergantung kerana hutangnya hingga hutangnya dilunasi".
(riwayat At-Tarmidzi, Ibn Majah, dan Al-Baihaqi)

Kita telah dijamin oleh Allah akan mati dengan firmannya " Setiap yang bernyawa pasti akan mati". Antara soalan yang akan ditanya semasa kita dihisab adalah soal hutang.

Abu Said r.a. berkata: Telah dibawa kepada Rasulullah SAW jenazah untuk disembahyangkan, lalu baginda bertanya
"Adakah mayat ini masih menanggung hutang?" Sahabat menjawab: "Ya, Rasulullah".Baginda bertanya: "Adakah ia ada meninggalkan harta kekayaan untuk membayarnya?" Jawab sahabat: "Tidak". Lalu baginda bersabda: "Sembahyanglah kamu pada kawanmu itu". Baginda sendiri tidak turut serta menyembahyangkannya.

  
Lihatlah musibahnya orang mati yang meninggalkan hutang, dan tidak bersedia untuk membayarnya, Rasullullah SAW tak menyembahyangkannya. Mahukah kita termasuk dalam golongan yang mati meninggalkan hutang tanpa menyediakan instrumen kewangan untuk membayar?

Sila renung sejenak.. jika KITA ditakdirkan MATI esok, what will happen dengan hutang anda, nafkah keluarga, pendidikan anak-anak, ibu bapa anda?Semunya memerlukan wang untuk meneruskan hidup. Sanggupkah kita membiarkan anak-anak anda merempat, isteri-isteri anda menderita?

Hadis Nabi sebangai pedoman
"“Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada meninggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta”. (Riwayat: Bukhari)"

Perintah Allah sebagai panduan

Nasihat Konsulasi Percuma
Dapatkan Plan HIBAH,Plan Medical Card AIA Public Takaful Sekarang
Demi Masa Depan Keluarga

Whatsapp / sms +6019 370 2629 - MOHD NASRI RAMLI

BIARKAN TAKAFUL YANG SELESAIKAN HUTANG ANDA

Siapa kata kalau company dah beri Insurans/ Takaful kepada staff, maka tak perlu lagi ambik untuk diri sendiri?

Jawapannya;
1. Adakah ini syarikat kita?
2. Adakah kita akan KERJA sampai MATI kat sini?
3. Adakah bila kita sakit syarikat ini nak kita lagi?
4. Adakah bila kita meninggal atau sakit kritikal atau lumpuh syarikat akan beri pampasan setimpal kepada keluarga kita?
5. Dan mcm2 lagi adakah..


BIARKAN TAKAFUL YANG SELESAIKAN HUTANG ANDA
INGATLAH KITA AKAN DI HISAP TENTANG TANGGUNGJAWAP KITA SEMASA KITA HIDUP DAN MATI. JANGAN INGAT BILA KITA MATI, SEMUANYA SELESAI.
BILA MATI BERMULAH PERHITUNGAN AMALAN...Nasihat Konsulasi Percuma
Jadi Agen AIA Public Takaful
Full Support dari Team 
Demi Masa Depan Keluarga

Whatsapp / sms +6019 370 2629 - Nasri

AIA Takaful Medical Cardl Paling Berbaloi dan Banyak Di terima Hospital Swasta 5 BintangApakah Kelebihan AIA Public Takaful ?
Sila baca kelebihan AIA Public Takaful di bawah dan buat perbandingan dan keputusan terbaik untuk diri anda dan keluarga anda. Orang bijak pasti bijak memilih.


MEDICAL CARD AIA PUBLIC TAKAFUL 


Kad Perubatan AIA Takaful merupakan satu plan perlindungan perubatan lengkap yang flexible sesuai untuk individu yang mementingkan perlindungan komprehensif.

100 % CASHLESS (Tiada ko-takaful)
Kad Perubatan atau Medical Card AIA Takaful adalah 100% cashless. Tiada perkongsian amaun Ko-takaful. Ini bermaksud, bill hospital anda AIA akan dibayar 100%!!


UNLIMITED (Tiada had seumurhidup)
Unlimited! Benar! Tiada had untuk seumur hidup. Hanya had tahunan digunapakai. 
Ini bermakna, medical card anda adalah UNLIMITED. Sesuai untuk penggunaan di hari tua TANPA PERLU RISAU tentang kadar kenaikan inflasi atau kehabisan had kuota seumur hidup. Bukan RM600K atau 1 juta atau 2 juta...UNLIMITED power...terbaikk...

Aktiviti Agen Takaful


Anda berminat untuk tambah pendapat setiap bulan?...

Syarikat anda bekerja tidak menjanjikan peluang yang menarik untuk kembangkan kerjaya anda?Kami ada pilihan untuk anda.Kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi agent AIA Takaful sama ada Part Time atau Full Time, berikut adalah syarat-syarat minimum yang perlu dipenuhi.Permohonan Agent baru1. Syarat Kelayakan (minimum)  • Pemohon mestilah berumur antara 18 tahun hingga 55 tahun
  • Warganegara Malaysia atau Penduduk Tetap (PR)
  • Menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (minimum lulus 5 matapelajaran)
Nasihat Konsulasi Percuma
Jadi Agen AIA Takful
Full Support dari Team 
Demi Masa Depan Keluarga

Whatsapp / sms +6019 370 2629 - Nasri