BINA HIBAH MELALUI TAKAFUL


Hibah secara ringkasnya adalah hadiah/pemberian kepada sesiapa sahaja. Anak, anak angkat, isteri dan lain-lain. Kenapa perlu hibah? supaya kita dapat merancang harta demi menjaga dan melahirkan kasih sayang, mengelakkan pertelingkahan dan memelihara hubungan kekeluargaan. Kerana tiada harta yang lebih berharga dari kasih sayang keluarga. Oleh kerana itu pembahagiaan harta perlu dirancang awal-awal sebelum meninggal dan perlu dilakukan melalui hibah dan bukanya wasiat. Apakah manfaat untuk anda? Hibah membina kasih sayang seperti saranan Rasulullah SAW. Menjadikan keluarga anda penuh cinta dan kebahagiaan. Menyamai kerukunan dan mampu memperbaiki hubungan kekeluargaan yang tercalar akibat perselisihan. Kelebihan hibah ialah supaya dapat mengelakkan kekusutan pusaka yang teruk yang menjadi punca pergaduhan, masam muka, porak peranda dalam keluarga. Sekarang mari kita fahami secara mendalam ape itu hibah:
Hibah merupakan salah satu instrumen penting dalam perancangan harta menurut undang-undang Islam. Dimana ianya adalah suatu pemberian harta yang berlaku semasa hidup. Instrumen ini sangat digalakkan dalam Islam, di mana sekiranya ia dilakukan dengan betul dan selaras dengan kehendak syarak, maka ia boleh mengelakkan berlaku pertikaian dan perebutan harta. Melaluinya juga dapat membantu kaum kerabat yang memerlukan bantuan. Hibah juga merupakan harta yang bebas hutang. jadi bagaimana kita boleh membuat Hibah untuk keluarga tersayang ?. Jawapannya adalah melalui TAKAFUL. Melalui takaful Hibah boleh dibuat serta merta, dengan menentukan berapa Hibah yang kita hendak berikan kepada keluarga tercinta. 

BUATLAH HIBAH TAKAFUL SEMASA ANDA SIHAT KERANA TAKAFUL HANYA BOLEH DIBELI KETIKA SIHAT, KELUARKAN RM250 HARI INI UNTUK RM500,000 HARI ESOK.

INGIN MEMBUAT HIBAH TAKAFULHUBUNGI:

MOHD NASRI RAMLIAIA PUBLIC TAKAFUL019-3702629

No comments:

Post a Comment