Syarat memiliki Plan TAKAFUL

Untuk mendapatkan plan Takaful ada syaratnya.

Syarat utama  :

- SIHAT
Orang yang dah ada sakit dah tak layak membeli   Plan Takaful. Ramai memang terlalu ramai yang dah sakit nak ambil plan Takaful terutama plan Medical Card.

- ADA KUASA MEMBELI
Dalam bahasa mudahnya berkemampuan. Boleh membayar caruman takaful. Boleh menguruskan perbelanjaan keluarga. pendapatan dibelanjakan dengan bijak dan mengikut kemampuan.

Syarat-syarat lain:

- BERTANGGUNGJAWAB
Sayang pada keluarga mahu membina tabung kecemasan untuk keluarga (anak/isteri/ibu/bapa). Dan juga akan memastikan Plan Takaful tak lapse. 

- BOLEH MEMBUAT KEPUTUSAN
1- Tak perlu tanya isteri untuk anda membeli Plan Takaful. Jika membeli handphone atau sport rim baru, anda boleh terus membuat keputusan sendiri begitu juga jika anda mahu/berminat mendapatkan plan Takaful.
2- Boleh menjawab soalan dari agent Takaful samaada YA atau TIDAK daripada diam membiarkan tiada jawapan untuk soalan "Macam mana dengan Plan Takaful tu En. xxx jadi ke nak ambil"?, malahan whatsapp & panggilan telefon juga tidak dijawab kerana tidak boleh menjawab Ya atau Tidak.

Faktor-faktor lain
Terdapat juga syarat-syarat lain seperti, jenis pekerjaan, keadaan fizikal semasa (tinggi,berat), penyakit sejak lahir. 

Anda ada kriteria-kriteria di atas ? ya anda layak untuk memohon plan Takaful. Hubungi :

Mohd Nasri
019 3702629
Wakil dari AIA Public Takaful


6 comments:

 1. saya berminat nak tahu, kalau ada anak 3 semuanya remaja 15, 12, 18 tahun boleh kirakan. hubungi 019 887 7654

  ReplyDelete
 2. saya obese, 90kg, tinggi 160cm, perempuan ada darah tinggi dan kencing manis umur 39 tahun. Boleh ke ambil medikal kad? saya risau kalau ada penyakit lain.

  ReplyDelete
 3. Bapa saya askar boleh ke dia ambik insuran nyawa? dia minta saya tolong tanyakan. Dia ada tugasan berat.

  ReplyDelete
 4. adik saya cacat, dia ada downsindrom, selalu kena pergi hospital, boleh ke dia ambil saya takut ada komplikasi perlukan operation. boleh?

  ReplyDelete