Wednesday, May 3, 2017

RASA RUGI BAYAR MEDIKAL KAD TAPI TAK SAKIT MASUK HOSPITAL TAK CLAIM



"Saya rasa rugi lah bayar medikal kad tapi masuk klinik biasa tak boleh claim pun"
---------------------------------------------------------------

Bang, ni nak habaq mai.
Masuk klinik biasa tu selalunya tak sampai pun RM100.
Jarang jarang lah nak kena charge more than that.

Katakan lah kena RM200, mahai sikit.
Jumlah tu masih boleh cari lagi, pinjam sat kawan atau famili.

Yg kita risau, tetiba nak kena guna sampai RM20,000 atau RM100,000 !! 😱😱
Haaa...mana nak cekau tu..kat sapa nak pinjam tu bang??

Saya bayar medikal kad saya 6 tahun tanpa claim.
Sekali claim ja terus RM15,000.

Jadi pesan saya,
Abang janganlah risau. Seriously, tak kan rugi apa yg abang dah carum tu.
Sampai masa, abang akan hargai juga, macam saya dulu. 😉

Nasihat Konsulasi Percuma
Dapatkan Takaful AIA Medical Sekarang
Demi Masa Depan Keluarga

Whatsapp / sms +6019 370 2629 - Nasri

No comments:

Post a Comment

Google